Компьютерийн үйлдлийн системийн "Timezone code, data" хэрхэн шинэчлэх
ХХЗХ

FreeBSD

Installing the base time zone manually

Load the current version of the database time zones:

fetch ftp://ftp.iana.org/tz/tzdata-latest.tar.gz

Unpack the archive:

mkdir tzdata

cd tzdata

tar xzf ../tzdata-latest.tar.gz

 / usr / share / zoneinfo.

ls -l / usr / share / zoneinfo / Asia / Ulaanbaatar

ls -lt / usr / share / zoneinfo / Asia | head

Update the current time zone:

tzsetup -r

Дэлгэрэнгүй үзэх

Linux

CentOS, Fedora,  Red Hat Enterprise Linux дээр YUM ашиглан суулгах

[root@server ~]# yum install tzdata

[root@server ~]# yum update tzdata

Debian, Ubuntu, Linux Mint, MEPIS, Damn Small Linux дээр APT ашиглан суулгах

[root@server ~]# apt-get install tzdata

[root@server ~]# apt-get install tzdata

 

/usr/share/zoneinfo

[user@server ~]$ wget ftp://elsie.nci.nih.gov/pub/tzdata2009b.tar.gz

[user@server ~]$ tar -xvzf tzdata2009b.tar.gz

[user@server ~]$ zic -d zoneinfo asia

[user@server ~]$ cd zoneinfo

[user@server zoneinfo]$

 

[root@server zoneinfo]# cp -r * /usr/share/zoneinfo/

 

[root@server zoneinfo]# cp -r * /usr/share/zoneinfo/

cp: cannot create regular file `/usr/share/zoneinfo/': Is a directory

[root@server zoneinfo]#

[root@server zoneinfo]# cp -r * /usr/lib/zoneinfo/

 

[user@server ~]$ zdump -v Asia/Ulaanbaatar | grep 2009

Asia/Ulaanbaatar  Sun Mar  8 07:59:59 2009 UTC = Sun Mar  8 01:59:59 2009 CST isdst=0 gmtoff=-21600

Asia/Ulaanbaatar  Sun Mar  8 08:00:00 2009 UTC = Sun Mar  8 03:00:00 2009 CDT isdst=1 gmtoff=-18000

Asia/Ulaanbaatar  Sun Nov  1 06:59:59 2009 UTC = Sun Nov  1 01:59:59 2009 CDT isdst=1 gmtoff=-18000

Asia/Ulaanbaatar  Sun Nov  1 07:00:00 2009 UTC = Sun Nov  1 01:00:00 2009 CST isdst=0 gmtoff=-21600

[user@server ~]$

Дэлгэрэнгүй үзэх

Windows

Өөрийн системд тохирсон шинэчлэлийг татаж суусгах шаардлагатай

Дэлгэрэнгүй үзэх

Mac OS

/usr/sbin/zdump -v

/usr/sbin/zdump -v /usr/share/zoneinfo/Asia/Ulaanbaatar | grep 2007

foo$ zdump -v /etc/localtime | grep 2007
/etc/localtime Sun Mar 11 06:59:59 2007 UTC = Sun Mar 11 01:59:59 2007 EST isdst=0
/etc/localtime Sun Mar 11 07:00:00 2007 UTC = Sun Mar 11 03:00:00 2007 EDT isdst=1
/etc/localtime Sun Nov 4 05:59:59 2007 UTC = Sun Nov 4 01:59:59 2007 EDT isdst=1
/etc/localtime Sun Nov 4 06:00:00 2007 UTC = Sun Nov 4 01:00:00 2007 EST isdst=0

Дэлгэрэнгүй үзэх

С.Дашбалбар
ШИНЭЧЛЭГДСЭН: 2015/05/11
Мэдээ мэдээлэл
“ХАРИЛЦАА ХОЛБООНЫ САЛБАРЫН СТАНДАРТЧИЛАЛ, БАТАЛГААЖУУЛАЛТ-2017”
“Харилцаа холбооны салбарын стандартчилал, баталгаажуулалт-2017” сэдэвт семинарыг 2017 оны 9 дүгээр сарын 20-ны өдөр зохион байгуулав.
09.22
Харилцаа холбооны зохицуулалтын талаарх сургалтад оролцлоо
Америкийн Нэгдсэн Улсын Цахилгаан холбооны Институт (USTTI)-иас Америкийн Нэгдсэн Улсын Харилцаа холбооны зохицуулах байгууллага (FCC), GSM ассосаци, Майкрософт компанитай хамтран харилцаа холбооны зохицуулалтын чиг хандлагын асуудлыг хөндсөн сургалтыг 2017.07.21-нээс 2017.08.04-ний хооронд АНУ-ын Вашингтон хотноо зохион байгууллаа.
09.22
“Ази, Номхон Далайн бүсийн орнуудын Зохицуулагчдын дугуй ширээний уулзалт”-д оролцлоо.
Олон улсын цахилгаан холбооны байгууллага (ОУЦХБ), Бүгд Найрамдах Энэтхэг Улсын (БНЭУ)-ын Цахилгаан холбооны зохицуулах байгууллага (Telecom Regulatory Authority of India-TRAI) хамтран Австрали Улсын Засгийн газрын дэмжлэгтэйгээр БНЭУ-ын Шинэ Дэли хотноо 2017 оны 08 дугаар сарын 21-25-ны өдрүүдэд “Ази, Номхон Далайн бүсийн орнуудын Зохицуулагчдын дугуй ширээний уулзалт” болон “Олон улсын зохицуулагчдын сургалт”-уудыг тус тус амжилттай зохион байгууллаа.
09.22
“ХАРИЛЦАА ХОЛБООНЫ САЛБАРЫН СТАНДАРТЧИЛАЛ, БАТАЛГААЖУУЛАЛТ-2017” семинар
Монгол Улсад холбооны дээд боловсролтой мэргэжилтэн бэлтгэж эхэлсний 50 жил, холбооны техникийн ажилчин бэлтгэж эхэлсний 80 жилийн ойн баярыг 2017 онд тэмдэглэж байгаа бөгөөд энэхүү ойг арга хэмжээг тохиолдуулан “Харилцаа холбооны салбарын стандартчилал, баталгаажуулалт-2017” сэдэвт семинарыг Харилцаа холбооны зохицуулах хорооноос ШУТИС-ийн Мэдээлэл, холбооны технологийн сургуультай хамтран 2017 оны 9 дүгээр сарын 20-ны өдөр зохион байгуулж байна.
09.19
Жилийн тайлан 2016
Жилийн тайлан 2016
09.11
Харилцаа холбооны зохицуулах хороонд 2017 оны эхний хагас жилийн статистик тайлан мэдээ ирүүлээгүй тусгай зөвшөөрөл эзэмшигчдийн жагсаалт
Харилцаа холбооны зохицуулах хорооноос тусгай зөвшөөрөл авснаас хойш нэг жилийн дараа үйлчилгээ эрхлэгчид үйл ажиллагаа явуулж байгаа чиглэлийн дагуу тус хороо болон Статистикийн ерөнхий газартай хамтран баталсан маягтын дагуу тухайн жилийн статистик тайланг мэдээг дараа оны 2 дугаар сарын 20-ны дотор, хагас жилийн тайлангаа тухайн оны 08 дугаар сарын 15-ны дотор тогтмол хугацаанд ирүүлэх үүрэгтэй байдаг. Мэдээлэл харилцаа холбооны салбарын 2017 оны эхний хагас жилийн статистик тайлан мэдээ ирүүлээгүй доорх нэр бүхий үйлчилгээ эрхлэгчид 2017 оны 09 сарын 15-ны дотор тус хорооны ЗЗҮТҮСГ-т статистик тайлан мэдээгээ ирүүлнэ үү.
09.08
"ICT EXPO 2017" Төсөөллөө бүтээцгээе.
"ICT EXPO 2017" Төсөөллөө бүтээцгээе.
09.08
Харилцаа холбооны зохицуулах хорооны 2017 оны ээлжит 8 дугаар хуралдааны мэдээлэл
Монгол Улсын Харилцаа холбооны зохицуулах хорооны 2017 оны ээлжит 8 дугаар хуралдааныг 2017 оны 8 дугаар сарын 30-ны өдөр зохион байгуулав. Тус хуралдаанаар нийт 5 асуудлын хэлэлцэн холбогдох асуудлаар 3 тогтоолыг батлав.
09.06
Улаанбаатар хотын хэт богино долгионы радио өргөн нэвтрүүлгийн үйлчилгээ эрхлэгчдэд 2017 оны 08-р сарын 01-31-ний өдрийн хооронд хийсэн суурин хяналтын товч мэдээ
Харилцаа холбооны зохицуулах хорооны Радио долгион хяналтын төвөөс радио давтамжийн суурин хяналтыг тогтмол хийж байна. Улаанбаатар хотод хэт богино долгионы радио өргөн нэвтрүүлгийн үйл ажиллагаа эрхлэх тусгай зөвшөөрөлтэй 31 аж ахуйн нэгжид 2017 оны 08 дугаар сарын 01-ний өдрөөс 08 дугаар сарын 31-ний өдрийн хооронд суурин хяналт хийснээс 6 радиогийн үйлчилгээ эрхлэгчийн давтамжийн хазайлтын утга стандарт хэмжээнээс хэтэрсэн, 2 радиогийн үйлчилгээ эрхлэгч үйл ажиллагаа явуулаагүй, 23 радиогийн үйлчилгээ эрхлэгчийн үйл ажиллагаа хэвийн ажиллаж байна.
09.05
Харилцаа холбооны зохицуулах хорооны урилгаар Олон улсын цахилгаан холбооны байгууллагын хөгжлийн газрын (ITU-D) дарга ноён БРАХИМА САНОУ, Ази-номхон далайн бүсийн орнуудын захирал ноён ИОАНЕ КОРОЙВУКИ нар Монгол улсад айлчиллаа
Олон улсын цахилгаан холбооны байгууллагын Хөгжлийн газрын (the ITU Telecommunication Development Sector (ITU-D) дарга ноён Брахима Саноу болон тус байгууллагын Ази, Номхон далайн бүсийн (The Regional Office for Asia and the Pacific) захирал ноён Иоане Коройвуки нар Харилцаа холбооны зохицуулах хорооны урилгаар Монгол Улсад 2017 оны 8-р сарын 24-25-ны өдрүүдэд албан ёсны айлчлал хийлээ.
09.05